Hiding

Het werk “Pleurant” van Hans van den Ban is niet zo makkelijk te vinden. Het staat verstopt tussen de hoge gebouwen rondom het centraal station van Enschede, in de Brandweerstraat. Het gezicht van het figuur kan je niet zien, ook dat lijkt verstopt. Niet gek dus dat kunstenaar Viktoria haar werk, geïnspireerd door dit werk van Van den Ban de titel “Hiding” mee heeft gegeven. Viktoria houdt zich vaker bezig in haar werk met thema’s die onder de noemer “queer art” worden geschaard. Zie jij het terug in haar video? Bekijk hem hieronder. 

 

 

Viktoria Gudnadottir

Viktoria Gudnadottir werkte mee aan het kunstproject Til sýnis; Hinsegin umfram aðra / On display; Queer above other, (Queering the museum) in The Living Art Museum, Reykjavik, (IS), 2022. Haar inbreng en ervaring waren onmisbaar in het opzetten van Other Stories Art Tour. Zij woont en werkt in Hengelo. 

Baksteenrelief
Baksteenrelief

Wist je dat

Kunstenaar Hans van den Ban het kunstwerk “Pleurant” maakte in opdracht van Achmea? Het werk is, anders dan de meeste werken die je vindt op Other Stories Art Tour, geen eigendom van de gemeente Enschede maar van Achmea Kunstcollectie. 

(bron: Wikipedia)

Verken alle kunstwerken

Enschede