Eighty and a half second 

Beschut tegen regen en wind geeft deze ’wigwam’ ruimte aan iedereen die het nodig heeft. Zo doet dit kunstwerk ook dienst als jongerenontmoetingsplaats. Kunstenaar Viktoria Gudnadottir koos het kunstwerk uit een lijst opties voor Other Stories Art Tour. Toen ze het werk in ‘het echt’ ging bekijken, bleek iemand er “Trans Rights” op te hebben geschreven. Volstrekt toevallig natuurlijk, maar wel een mooi toeval. Viktoria houdt zich vaker bezig in haar werk met thema’s die vaak onder de noemer “queer art” worden geschaard. Het videokunstwerk bij het kunstwerk van Karin Bosch kan je hieronder vinden.

 

 

Viktoria Gudnadottir

Viktoria Gudnadottir werkte als curator aan het kunstproject Til sýnis; Hinsegin umfram aðra / On display; Queer above other, (Queering the museum) in The Living Art Museum, Reykjavik, (IS), 2022. Haar inbreng en ervaring waren onmisbaar in het opzetten van Other Stories Art Tour. Zij woont en werkt in Hengelo. 
Baksteenrelief
Baksteenrelief

Wist je dat

Het duurt acht en een halve minuut voor het zonlicht hier op aarde is en ons verwarmt. Vandaar de titel: ’Eight and a half minutes to see’.

(bron: KunstNonStop)

Verken alle kunstwerken

Enschede