Doe mee en Maak kans op €300

Stuur jouw persoonlijke verhaal, gedicht, kunstwerk of andere creatieve bijdrage – geïnspireerd door een kunstwerk in de openbare ruimte van Enschede – voor 15 juni 2023 – naar info@otherstoriesarttour.nl en maak kans op een van de drie geldprijzen ter waarde van €300!

Verras ons!

Wij – de initiatiefnemers van Other Stories Art Tour – willen zoveel mogelijk mensen aan laten haken bij onze missie: nieuwe, meerstemmige verhalen delen over kunst in de openbare ruimte. Misschien ben jij niet zo’n schrijver, maar maak je liever een vlog of een kunstwerk. We staan open voor jouw benadering, verras ons!

De spelregels

  • Je maakt een video van jouw verhaal/kunstwerk/gedicht/spoken word/etc. van maximaal 2,5 minuut. Het is leuk als het kunstwerk waar je bijdrage door is geïnspireerd in beeld komt, maar het is niet verplicht (kijk ook naar aandachtspunten voor de jury onderaan dit bericht).
  • Je zet jouw video op YouTube. In de tekst vermeld je om welk kunstwerk het gaat (naam kunstwerk), welke kunstenaar het kunstwerk heeft gemaakt, waar het kunstwerk is en de naam van ons project: Other Stories Art Tour.
  • Je stuurt de YouTube link naar info@otherstoriesarttour.nl met een korte motivatie waarom jij vindt dat jij moet winnen. Je kunt je bijdrage ook via het contactformulier onder aan deze pagina insturen.
  • Je video mag geen content bevatten die in strijd is met auteursrechten of expliciete content bevatten die niet geschikt is voor alle leeftijden.
  • Wanneer je mee doet, ga je akkoord met het delen van jouw video/bijdrage op onze kanalen (ook als je niet tot de winnaars behoort). Jouw bijdrage moet minimaal 2 jaar (tot 15 juni 2025) online blijven staan op het YouTube kanaal dat je gebruikt om jouw bijdrage met ons te delen. 
  • Wij (de jury) behouden ons het recht voor om een bijdrage wel of niet op onze kanalen te delen.
  • Wanneer je jouw video of informatie over ons project deelt op Instagram, vermeld dan @otherstories_arttour in je bericht. 

Hoe werkt het?

Begin juli 2023 maken wij de winnaars bekend. Dat doen we via de website, onze socials en met een persoonlijk bericht aan jou. De jury wordt gevormd door Regine Hilhorst, Viktoria Gudnadottir en Gemma Boon.

In totaal kiezen wij 3 winnaars uit die alle drie €300 euro ontvangen. Je mag het bedrag vrij spenderen.

Heb je nog vragen na het lezen van de voorwaarden? Mail dan naar info@otherstoriesarttour.nl en we beantwoorden je vraag zo spoedig mogelijk!

De jury let op de volgende onderdelen

  • Heeft de deelnemer zich gehouden aan de spelregels zoals hierboven genoemd?
  • Originaliteit en artistieke kwaliteit
  • Wanneer de deelnemer zijn/haar/hun bijdrage ook op de eigen socials heeft gedeeld onder vermelding van @otherstories_arttour heeft hij/zij/hun een streepje voor

Wacht niet langer en stuur jouw bijdrage in!

Q&A’s

Moet mijn bijdrage over kunst gaan?

Nee. Jouw bijdrage moet wel geïnspireerd zijn door het thema van het kunstwerk of iets dat jij in het kunstwerk ziet. kijk ook eens voor inspiratie naar de bijdragen op de website onder ‘Alle Kunstwerken’.

Waar vind ik informatie over de kunstwerken in de openbare ruimte in Enschede?

Op kunstnonstop.nl vind je heel veel (maar niet alle) kunstwerken in de openbare ruimte van Enschede. Filter op: ‘collectie’ -> ‘buitencollectie’.

Moet het kunstwerk in Enschede staan?

Ja. Ons project richt zich voorlopig alleen op kunst in de openbare ruimte binnen de gemeente Enschede.

Moet ik in Enschede wonen om mee te mogen doen?

Nee, dat hoeft niet. 

Moet mijn bijdrage in het Nederlands zijn?

Nee, dat hoeft niet. Elke taal is welkom. 

Mag mijn kunstwerk binnen staan?

Nee. We richten ons op kunst die voor iedereen toegankelijk is, in de open lucht.

Telt een monument ook?

Ja, een monument tellen wij als kunstwerk.

Ik wil zelf niet op camera. Is dat erg?

Je hoeft zelf niet in beeld. Je mag ook bijvoorbeeld iemand anders vragen om jouw gedicht voor te lezen. Als maar duidelijk is wie de maker is.

Ik heb geen YouTube kanaal. Hoe stuur ik in?

Maak een YouTube kanaal of vraag iemand om het voor je online te zetten. Het maakt niet uit op welk account jouw bijdrage wordt geplaatst, als je hem maar openbaar zet en de link stuurt naar info@otherstoriesarttour.nl

Wij willen samen (duo, groep, etc) een bijdrage insturen. Mag dat?

Ja. Het prijzengeld van €300 moet je dan zelf verdelen wanneer je wint.

Vertel ons jouw verhaal

Deel via het contactformulier hieronder jouw bijdrage en maak kans op €300. Zet de YouTube link naar jouw bijdrage in de tekst.

1 + 2 =

Wat willen we bereiken?

Inclusief kunstkijken

De kunstwerken in de openbare ruimte zijn 24/7 te bewonderen, voor iedereen. 

Nieuwe perspectieven

 Iedereen is welkom om een nieuw verhaal toe te voegen. 

Waardering voor kunst & elkaar

De kunst in de openbare ruimte wordt vaak vergeten. Other Stories zet kunst op de kaart.

Waar vind je kunst?

— In parken

— Voor gebouwen

— In (binnen)tuinen

— Langs de openbare weg

Diversity and equality are crucial to the arts and culture because they release the true potential of our nation's artistic and cultural talent – from every background.

— Arts Council England

Wanneer kunst ons bewust maakt van de waarde van inlevingsvermogen en empathie of van de gevolgen van uitsluitingsprocessen en manipulatie én wanneer een groeiend publiek daar aandacht voor wil hebben, dan zou de wereld er een stuk vrolijker, inclusiever en dus ook wellicht meer queer uit kunnen zien. Het streven daarnaar is een goede zaak en beeldende kunst is één van de manieren om tot denken aan te zetten.

Evert van Straaten in Gaykrant

 

Terwijl de eerste de beste vuurspuwer of straatgitarist zijn succes kan afmeten aan het aantal voorbijgangers dat voor korte of langere tijd toeschouwer wordt en aan de giften die zij daarbij achterlaten, hebben kunstwerken in de openbare ruimte geen waarneembaar effect op de mensen die ermee geconfronteerd worden.

Jeroen Boomgaard

Ruimte voor nieuwe inzichten.

Other Stories Art Tour

Enschede – Overijssel – Nederland